Uronite u svijet specijalitetne kave

Poštovani,
u prilici smo vam ponuditi vrhunski doživljaj aroma single-origin kava iz različitih krajeva svijeta.
Zrno kave je nakon prženja izvor mirisa i okusa kojih prema podatcima Svjetske organizacije specijalitetne kave (SCA) ima više od stotinu. Usprkos tome, prženo zrno kave je u smislu
arome vrlo nestalna namirnica. Idealna starost kave je od 5 do 14 dana od prženja. Proizvođači
se na sve kreativnije načine nastoje dovinuti kako zaustaviti starenje kave (vakumiranje,
tretiranje nitrogenom, metalna i višeslojna nepropusna ambalaža sa jednosmjernim ventilom
za otpuštanje CO2 – tzv.degassing, razne kapsule itd.).
Unatoč svemu navedenom, korištenje svježe pržene kave malih pržionica i mljevenje neposredno prije pripreme, jedini je način kako iskoristiti bogatstvo aroma koje zrno vrhunske kave posjeduje.

U prilogu vam nudimo vrlo poznato rješenje setup-a za kućnu ili uredsku pripremu espressa koji je standard u svijetu i višegodišnja preporuka vrhunskih barista za ulazak u svijet specijalitetne kave. Uz to nudimo i mogućnost savjeta kako vrlo lako podesiti parametre (granulacija mljevenja, gramaža, ekstrakcija) kako bi rezultat bio idealan.Odabirom ovog načina ulazite u svijet nepreglednih mogućnosti odabira raznih kava i prilagodbe pripreme prema vlastitim željama.Kupnja mlinca predstavlja prvi korak ulaska u svijet vrhunskih kava.

De Longhi KG-89 je enty level burr grinder podesiv i za druge tipove pripreme kave osim za espresso. (Extreme digital  68 € )

Espresso aparat GAGGIA CLASSIC desetljećima je best buy u omjeru cijene i kvalitete te se proizvodi već u nekoliko re-izdanja.
(Promet aroma  390 € )